Csisz’s Weblog

Egy megégett kenyér szomorú(?) sorsa – Kogepan február 22, 2009

Filed under: Anime,Audiovizuál — csisz @ 1:53 du.
Tags:

kogepan
Bizony, a pékáruk élete sem fenékig tejfel, hát még ha véletlenül fél órával tovább kuksolnak a forró sütőben. Kogepan, a megégett kenyér történetét tíz négy perces kis szösszenetből ismerhetjük meg, és lehetünk tanúi, hogy változik meg az általa komornak hitt világ.

Kogepan is egy szokásos kenyérnek indult. Szép nagyra gyúrták, majd néhány társával együtt berakták a sütőbe, hogy illatos, aranybarna kenyér válhassék belőle. Ám amikor a pék kivette a kenyerekkel megpakolt tepsit a sütőből, Kogepan leszédült róla, és a sütő alján kötött ki. Fél óra múlva sikerült csak kikecmeregnie, de akkor már késő volt: héja megkeményedett és megszenesedett, friss kenyérillat helyett csak füstöt árasztott magából. Kogepan rendkívül elkeseredett, hiszen így esélye sincs a többi szép kenyérrel szemben, akik mind a vásárlók kegyeiért versengenek. Napjai a fiatal sütemények riogatásával telik, míg meg nem ismeri a szintén kissé túlsütött Krémes Kenyeret. Krémes Kenyér megismerteti Kogepant a tej kenyerekre gyakorolt pozitív hatásaival (konkrétan berúgnak tőle :D), így eztán együtt mulatnak tejgőzös éjszakákon át. Annak ellenére, hogy Kogepan remekül érzi magát új barátjával, nem tud szabadulni titkos vágyától és továbbra is azért küzd, hogy egy szép napon ő is egy vásárló szatyrában kössön ki. Kalandjai során sok új kedves pékáruval ismerkedik meg, mint például a gusztusos és finom Epres Sütivel vagy a többi szép kenyérrel, és persze pár üveg tej mellett minden konfliktus megoldódik. Kogepan teljesen ugyan soha nem békél meg sorsával, viszont minden epizódban tanul valami újat, amit eddig nem vett észre lelki defektusaitól.

Végezetül itt az utolsó epizód, amit annak is érdemes lenne megnéznie, akit nem hozott lázba az írásom. Lehet, hogy csak én vagyok mostanában túl szentimentális, de szerintem tündéri ez a rész, tényleg mindenkinek ajánlom figyelmébe.

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s